Brobyggerpris 2013 går til to modige kvinner Malala Yousafzai og Dilek Ayhan

Aamir Sheikh nyheter

Malala Yousafzai, ung aktivist som ble verdenskjent da hun ble skutt i hodet av Taliban for sin kamp for jenters skolegang. Angrepet på Malala har ikke bare vist hvor utrygt det er i deler av Pakistan og hvordan Taliban opererer. Det har også vist hvor vanskelig og kontroversielt det er å gi jenter utdanning. Den nyeste Unesco-rapporten viser at rundt fem millioner pakistanske barn ikke går på skole. Tre millioner av dem er jenter. Av landets rundt 50 millioner analfabeter, er to tredeler kvinner.

Dilek Ayhan har i mange år vært aktiv i norsk organisasjonsliv med fokus på å skape økt deltakelse og positive oppvekstmiljøer for barn og unge med flerkulturell bakgrunn. Dilek Ayhan har et brennende hjerte for utdanning, gründerutvikling og lederskolering av talenter med interkulturell kompetanse.

 – Malala Yousafzai er blitt et symbol på kampen mot Taliban og en frontfigur i en global kampanje for å gi jenter rett til skolegang og utdaning og Dilek Ayan gjennom sitt arbeid, og med slagordet ”mangfold er lønnsomt”, har hun bidratt til å sette mangfold på dagsorden i norsk næringsliv. Vi er glad og stolt av å gi brobyggerpris 2013 til modige, engsjerte og dyktige kvinner, sier Aamir J. Sheikh, leder av 14. augustkomiteen Norge.

Prisene vil bli overrakt prisvinnerene på brobyggingskonsert mellom Norge og Pakistan den, 14. august 2013 på Gamle Logen (Grev Wedelsplass 2, Oslo) kl.17:30 fri adgang.

 

Pakistans tidligere statsminister Syed Yusuf Raza Gilani vil også være tilstedet under prisutdelingen på Gamle Logen.

 

Aktivt arbeid med integrering

Brobyggerprisen er tidligere tildelt blant andre H.M. Kong Harald, HKH Kronprins Håkon, Erna Solberg,  Thorbjørn Jagland, Wenche Foss, og Muhammad Rafiq, tidligere president i Pakistan. Prisen deles ut av 14. augustkomiteen, som arrangerer Pakistansk nasjonaldag i Norge.

 

Samfunnsbyggende

14. augustkomiteen jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet, og har et spesielt fokus på møteplasser og dialog, samt å øke pakistanere og nordmenns kunnskap om hverandres kultur, tradisjoner og verdier.
Om 14. augustkomiteen

– 14. augustkomiteen har siden 2003 arrangert feiringen av Pakistans nasjonaldag i Norge. Komiteen står også bak gjennomføringen av det første barnetoget på Pakistans nasjonaldag, inspirert av den norske 17. maifeiringen.

– Komiteen arbeider for å minske avstanden mellom den norskpakistanske befolkning og det norske samfunnet. Den er spesielt opptatt av likestilling, å skape tillit og dialog mellom ulike folkegrupper, og inkludering av kvinner og barn i kulturaktiviteter og arrangementer.

 

– 14. augustkomiteen har i samarbeid med Norges Røde Kors og det pakistanske miljøet i Norge arrangert flere arrangementer, blant annet støttekonsert og fakkeltog for flomofrene i Pakistan, hvor HKH Kronprins Haakon tente den første fakkelen.