Møt opp til fakkeltog for støtte til flomofrene i Pakistan

nyheter

14. augustkomiteen Norge i samarbeid med Norges Røde Kors,  Sound Asia, x-plosiv, vær stolt, desi.no, Norges Cricketforbund og Lebara inviterer til fakkeltog for støtte til Pakistan.

 Dato: 22. september 2010 – kl.: 19:30 – Jernbanteorget

Fakkeltog går fra Jernbanetoget og avsluttes foran stortinget.

H.E. Dr. Fahmida Mirza, President Nasjonalforsamling Pakistan sammen med Sven Mollekleiv, President Norges Røde Kors vil sammen holde appell for støtte til Pakistan.

Situasjonen i Pakistan er kritisk for mer enn seks millioner mennesker som trenger mat og rent vann

Flommen i Pakistan er en naturkatastrofe av enorme dimensjoner. Det er som et rullende jordskjelv som går gjennom Pakistan. Så langt er nærmere 900 000 hus ødelagt. Avlinger og livsgrunnlag for millioner av mennesker er vasket bort. Gjenoppbyggingsbehovet er voldsomt stort.

-Vi oppfordrer alle til å støtte til Norges Røde Kors innsamlingsaksjoner. Både i Norge og Pakistan gjør de en viktig innsats for å samle inn penger til flomofrene. Innsatsen bidrar til å redde liv og lindre lidelser hver dag, sier Aamir J. Sheikh, leder av 14. augustkomiteen Norge.

Det kraftigste monsunregnet på 80 år har rammet 20 millioner mennesker fra nord til sør i landet. Ødeleggelsene er omfattende og ennå ikke fullstendig avdekket.

Det er en overhengende fare for spredning av vannbårne sykdommer. Det har kommet meldinger om kolerautbrudd. Behovet for rent vann og sanitærutstyr er enorme. Tallet på omkomne kan raskt endre seg dersom ikke nødhjelpsinnsatsen kommer frem i tide.