Malala vil ikke ha skole oppkalt etter seg

Aamir Sheikh nyheter

Peshawar (NTB-AFP-DPA): Den pakistanske tenåringen Malala Yousufzai, som ble skutt og livstruende skadd for å ha kjempet for at piker skal få utdanning, vil ikke at en høyskole skal være oppkalt etter henne. Det er for farlig, mener hun.

Malala frykter at en slik oppkalling kan sette andre jenters liv og sikkerhet i fare, sa en pakistansk tjenestemann fredag. Hun har ringt fra sengen på et sykehus i Storbritannia og bedt om at hennes navn ikke skal knyttes til skolen i den uroherjede Swat-dalen.

– Malala Yousufzai ringte meg fra sykehuset i Birmingham og sa at provinsregjeringen bør sørge for at skolen får tilbake sitt gamle navn. Malala sa seg bekymret over at elever på skolen kan bli satt i fare, sa Kamrahn Rehman, som arbeider i den regionale forvaltningen i Swat.

Rehman tilføyde at Malalas far Ziauddin Yousafzai, en tidligere overlærer som nå er rådgiver for FN i utdanningsspørsmål, støtter datterens oppfordring. Spørsmålet om hva skolen skal hete, vil nå bli drøftet på nytt av de regionale myndighetene.

Malala Yousufzai ble først kjent i 2009 da hun blogget for den britiske rikskringkastingen BBCs urduspråklige tjeneste om livet i Swat-dalen. I oktober i år ble hun skutt og svært hardt skadd av folk fra islamistbevegelsen Taliban på en skolebuss i Swat. (©NTB)