Nasjonaldagsfeiring og vinnere av brobyggerpriser

nyheter

Flomkatastrofe preget nasjonaldagsfeiring

– Alle er i sorg. Igjen står vårt land overfor en voldsom krise. Nå er det vår plikt å stille opp, sier Aamir J. Sheikh, leder av 14.augustkomiteen, som står bak feiringen av Pakistans nasjonaldag i Norge.

Dagen startet med appeller ved hovedinngangen til Frognerparken, før barnetoget avgikk til den pakistanske ambassaden. Barnetog har blitt arrangert hvert år siden 2003. Baretog ble ledet av Muhammad Anwar Soofi og Aamir J. Sheikh.

 

 

  

 

Iftari middag på nasjonaldagen

Lørdag kveld ble det samlet cirka 150 gjester til iftari middag på en restaurant i Oslo. Blant dem som var til stede var den pakistanske, palestinske, amerikanske ambassadøren, Høyres leder Erna Solberg, Høyrepolitiker Afshan Rafiq, Knut Espeland senior rådgiver til utenriksminister, stabsjef i Røde Kors Øistein Mjærum,  Maulana Mehmoob Ur Rehman, Imam Islamic Cultural Centre Norway, Bengt Sivertsen chain director Coca-Cola drikker Norge, Annie Khalid Pakistans popartist, næringsdrivendeledere, norsk-pakistanere og  kulturpersonligheter, opplyser Sheikh.

Konferaniser under Iftari middagen var Muhammad Anwar Soofi, nestleder 14. augustkomiteen Norge.

Sheikh, offentelig gjorde navnene på prisvinnerene  under Iftari middagen i forbindelse med Pakistans nasjonaldags feiring, som ble arrangert i samarbeid med Coca-Cola Drikker Norge.

Thorbjørn Jagland og Angelina Jolie er blant prisvinnerne som den norske 14. augustkomiteen Norge, har plukket ut til å motta prisen «Brobygger 2010»

Prisen overrekkes hvert år til personer som gjør et verdifullt arbeid for brobygging mellom mennesker, religioner og kulturer; og som samtidig bidrar til å minske avstanden mellom mennesker med ulik bakgrunn i det norske samfunnet og verden for øvrig.

 

Brobyggerpris 2010

Prisvinnerne for  brobyggerpris 2010 er Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland, skuespiller og UNHCR goodwill Ambassadør Angelina Jolie, president i den pakistanske nasjonalforsamlingen , imam Maulana Mehmoob Ur Rehman samt president Sven Mollekleiv og generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors.

  Pride of Performance Award 2010

Pride of Performance Award utdelses til norskpakistanere som har utmerket seg i det norske samfunnet. Prisvinnerne for Pride of Perfomance Award 2010 er Fjerde visepresident Akthar Choudhry og politiker Aslam Ahsan.

Utmerkelse

Utmerkelse utdelses til ledere/enkeltindivider som jobber målrettett for å minskeavstanden mellom mennesker med ulikebakgrunn i det norskesamfunnet. Prisvinner for utmerkelsen er tidligere skolebyråd i Oslo, Kjell Veivåg.

Overrekelsen av prisene blir den, 23. september 2010

Prisene deles ut av 14. augustkomiteen som blant annet arrangerer den pakistanske nasjonaldagen i Norge. Prisen overrekkes under brobyggingskonsert mellom Norge og Pakistan den, 23. september 2010 på Gamle Logen i Oslo.

14. augustkomiteen har innledet et samarbeid med Røde Kors som har opprettet en konto øremerket til flomofrene i Pakistan.

– Med Røde Kors vet vi at pengene kommer fram. De siste tallene jeg har fått fra Røde Kors viser at det til nå er kommet inn 2 millioner kroner på kontoen de har opprettet, forteller Sheikh.

Støttekonserten for flomofrene

14. augustkomiteen Norge i samarbeid med Astrid Urbye inviterte artister, politikere, regjeringsmedlemmer og media til å dekke en støttekonsert for å fange medienes oppmerksomhet rundt flomkatastrofen i Pakistan. 

Sheikh takket, Alexander Rybak, Didrik Solli Tangen, A1,  Torstein Sødal, Merete Meyer, Sebastian James, Alexx Alexxander, Kristine Hjulstad, Sara Chen og Annie Khalid som møtte opp for å samle inn midler til Røde Kors og Pakistan Røde Halvmånes arbeid. I tillegg til alle bidragsgivere!

14. augustkomiteen oppforder alle til å bidra for å hjelpe flomofrene i Pakistan, avslutter Sheikh.