Røde Kors samlet inn kr 830.000 for flomofrene i Pakistan

nyheter, Uncategorized

Så langt har Røde Kors samlet inn over 830.000 kroner til hjelpearbeidet for flomofrene i Pakistan. – Dette er uvurderlige bidrag for vår innsats, som nå trappes opp, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

 – Vi nærmer oss nå en million innsamlede kroner til for flomofrene i Pakistan, med støtte fra både næringsliv og privatpersoner. Røde Kors er svært takknemmelige for støtten og engasjementet vi nå opplever for de som trenger oss mest i Pakistan. Slike bidrag utgjør en avgjørende forskjell i den kritiske flomsituasjonen, sier Mollekleiv.

 

I Oslo i går kveld ble det avholdt en gratiskonsert for flomofrene i Pakistan. Artistene Alexander Rybak, Didrik Solli Tangen, Torstein Sødal, Merete Meyer, Sebastian James, Alexx Alexxander, Kristine Hjulstad, Sara Chen og Annie Khalid stilte opp for å samle inn midler til Røde Kors og Pakistan Røde Halvmånes arbeid.

Sven Mollekleiv retter en spesiell takk til de frivillige arrangørene i 14. augsutkomiteen, ved Aamir J. Sheikh og Astrid Urbye, som mobiliserte til konserten på svært kort tid. Han forsikrer om at midlene vil bli brukt der det trengs mest i Pakistan.

 – Vi står nå ovenfor en bekymringsfull utvikling. Flommassene truer stadig flere områder sør i landet, og det er ingen tvil om at hjelpearbeidet må foregå i lang tid, sier Mollekleiv.

 Røde Kors i Norge sender nå fire motorbåter, 300 familietelt samt 1.400 presenninger for å skaffe nødly for husløse. Generalsekretær Børge Brende er i øyeblikket på vei til Pakistan for å følge opp og koordinere utstyret.

 I konsertlokalet i går ble det samlet inn over 60.000 kroner, noe som utgjør et gjennomsnitt på rundt 1700 kroner per innsamlingsbøsse. I tillegg ble det registrert en økning av innringere på Røde Kors’ givertelefon.

 Det er fortsatt mulig å støtte flomofrene i Pakistan gjennom givertelefon 820 44 001 eller på www.rodekors.no