Sikkerheten i Pakistan er første prioriteret: Statsminister Gilani

Aamir Sheikh nyheter

Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani har sagt at nasjonal sikkerhet er i sentrum av regjeringen prioritet.

Han understreker til media at Pakistan har lidd enormt i økonomiske og menneskelige liv i kampen mot terrorisme og ekstremisme. Han derimot uttrykte tillit til at disse ofrene vil lede oss til en fremtid hvor våre generasjoner vil etterlate et fredelig og produktivt liv. Å gi en grundig oversikt over de utfordringer landet, inkludert at av sikkerhet og økonomisk.

Statsminister Gilani sa at regjeringen ikke bare møtt de utfordringene effektivt, men implementert sin åtti prosent av valgprogrammet.Han sa forsvarlig politikk forfulgt av regjeringen hjalp oppnå makroøkonomisk stabilitet.

Han sa “alle økonomiske indikatorer har vist bedring siden vi kom til makten. Vår BNP har vokst med 3,7 prosent. Inflasjonen i dag på 11 prosent vil bli brakt ned til ensifret neste år. Vår finanspolitikken underskuddet har vært 5,5 prosent mens Driftsbalansen 1,8 prosent. “Han sa “vår nasjonale BNP har doblet seg fra 10 billioner rupees til 21 billioner rupees.

Skatteinntektene er doblet fra ett til to billioner rupees i år. Det siste året brukte vi 2,2 billioner rupees på utvikling. “Statsminister Gilani sa valutareserver står på 16,3 milliarder dollar.”Vår eksport i fjor nådde tyve fem milliarder dollar historisk mark. Han sa at vi opprettholder dette tempoet til tross for global resesjon », sa han.Statsministeren sa at regjeringen vil føre reformer agenda for å lindre fattigdom og sikre skatteinntektene og godt styresett.

Han sa “som en del av disse reformene, økte vi støtte prisene på ulike avlinger i tråd med det internasjonale markedet for utvikling av landsbygda økonomi.

Dette trinnet betalte utbytte og landet har registrert enestående produksjon av hvete, bomull, ris og sukkerrør. Som et resultat av denne politikken blir vi i dag eksporterer hvete og sukker. “Han sa under Benazir Inntekter Support Programme, har de fattige segmenter av samfunnet blitt målrettet.Så langt 180 milliarder rupier blitt tilbringe under dette programmet. Foreløpig sju millioner mennesker nyter godt av dette programmet, og vi tar sikte på å utvide det til ni millioner mennesker, understreket statsminister Gilani.