Soofi fyller 70 år

Aamir Sheikh nyheter

Av Aamir J. Sheikh

I dag, 11. april 2012, fyller en av den første som kom til Norge med Pakistansk bakgrunn i begynnelse av 70-tallet Muhammad Anwar Soofi 70 år. Soofi er en av grunnlegger til 14. augustkomiteen og stiftelsen dialog for fred, og vi stiller oss i rekken av venner og kolleger som gratulerer Soofi med dagen.

Soofis feires med en mottakelse den, 29. april 2012.

Soofi ble født 11. april 1942 i byen Sialkot, britisk-India. Sialkot er en by med rundt 300 000 innbyggere i den nordøstlige delen av provinsen Punjab i Pakistan, ved foten av fjellen i Kashmir nær Chenab-elven. Byen er administrasjonssenteret i distriktet med sammen navn. Byen ligger rundt 125 km nordvest for Lahore og bare få kilometer fra grensen til det India-kontrollerte Jammu.

Han ble ferdig utdannet som MA økonomi i alder 22 år fra Punjab universitetet, Lahore i 1964. Deretter jobbet han som journalist og programleder i Pakistans radio “Asad Khashmir” til 1972 og deretter flyttett han til Oslo, Norge.

Soofi er veldig opptatt av å fredsarbeid og har blant annet reist til Midt-Østen sammen med tidligere statsminister i Norge, Kåre Willoch, hvor de blant annet hadde møte med Palestinas President Mahmoud Abbas og Palestinas statsminister Saalam Fayyad.

Soofi er også Generalsekretær i Bazme-Ahbabe Pakistan (venner av Pakistan), hvor han har holdt flere foredrag om Pakistans historiet og Pakistans fremtid. Soofi har møtt Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani og Audiens hos H.K.H Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Soofi har blandt annet mottatt brobyggerpris 2003