Vellykket feiring av Pakistansnasjonaldag 2014 med barnetog og konsert på Nobels fredssenter

Aamir Sheikh arrangementer, nyheter

Flere tusen norskpakistanere feiret Pakistans nasjonaldag den, 14. august 2014. I Oslo ble den pakistanske nasjonaldagen feiret med årlig baretog i regi av 14. augustkomiteen Norge. Det ble holdt korte taler ved inngangen til Vigelandsparken. Parken kalles Frognerparken.

Barnetog på Pakistans nasjonaldag

Barnetoget ble vellykket feiret med flere hundre deltagere, tross for dårlig vær. Barnetoget gikk fra Frognerparken til Pakistans ambassade i Oslo.  Pakistans tidligere utenriksminister Hina Rabbani Khar deltok i barnetoget i Oslo for første gang og roste måten norsk-pakistanere feriet dagen gjennom å begynne feiring med barnetoget.

Barnetoget ble tatt i mot av den pakistanske ambassdøren Abdul Hamid ved den pakistanske ambassaden i Oslo. Det etter ble det flagg oppheising ved Pakistans ambassadør til Norge. Hilsner påvegne av Pakistans statsminister og President i Pakistan, og programmet ble avsluttett i ambassaden ved Imamens doua/bønn for Pakistans enda bedre fremtid.

Brobyggerlunsj i anleding Pakistans nasjonaldag.

14. augustkomiteen arragerte brobyggerlunsj i anledning Pakistans nasjonaldag på Mehfel resturant i Oslo. Den Pakistansk ambassadøren til Norge H.E. Abdul Hamid ønsket velkommen og det ble skjært kake i forbindelse med brobygging mellom Norge og Pakistan i anledning Pakistans nasjondagsfeiring av Oslo fylkesmannen Valgerd Svartstad Haugland, den Pakistanske ambassadør til Norge H.E. Abdul Hamid, Pakistans tidligere utenriksminiseter Hina Rabbani Khar, Oslos byrådsleder Stian Berger Røstand og 14. augustkomiteens leder Aamir J. Sheikh.

Pakistans nasjonaldag på Nobels Fredssenter

På kvelden ble det arrangert meget vellyket brobyggerarrangement i anledning Pakistans nasjonaldagsfeiring. Nobels Fredssenters direktør Bente Erichsen ønsket velkommen og deretter ble det kort tale med kulturinnslag av Arina Aamir Sheikh.

Iselin Fjeld ledet programmet og gikk igjennom 14. augustkomiteens aktivitet. 14. augustkomiteens leder Aamir J. Sheikh ønsket velkommen.

– Det er stor ære å få anledning til å feire den Pakistansk nasjonaldagen her på Nobels Fredssenter. Her har flere fredsvinnere gjennom årene deltatt. På vegen av 14. augustkomiteen vil jeg takke Nobels fressenters direktør, Bente Erichsen for at hun åpnet dørene for oss og takker for meget godt samarbeid, sa Sheikh

– Vi er veldig glad for at Pakistans første historisk kvinnelig utenriksminister Hina Rabbani Khar feirer Pakistans nasjonaldag med oss og håper at hennes besøk til Norge vil gjør det lettere å forstå bakgrunnen for norsk-pakistanere. Økt forståelse gir bedre kommunikasjon og samhandling.  Hvis vi skal videreutvikle det gode forholdet mellom våre to nasjoner, bør vi også få oppleve at våre statsledere møtes. Siden Pakistan ble en selvstendig stat fra 1947, har det ikke vært et eneste statsbesøk – verken fra Norge til Pakistan eller vica versa. Jeg håper at vi kan få til et formelt statsbesøk fra Pakistan i denne regjeringsperioden, understreket Sheikh i sin tale.

Norges utenriksminister Børge Brende åpnet brobyggerarrangement mellom Norge og Pakistan og understreket i sin tale at Norge kommer til å støtte og bygge flere skoler for barn og ikke minst jenter i Pakistan.

 

 

Pride of Performance Award 2014

Det ble tildelt utmerkelse “Pride of Perfomance Award 2014” til Pakistans tidligere utenriksminister Hina Rabbani Khar at hun som Pakistans første kvinnelige historiske utenriksminister, klarte og sette Pakistan på dagsorden i verden. Utmerkelsen ble overrakt Hina Rabbani Khar av Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik på vegen av 14. augustkomiteen Norge.

 

 

 

 

 

 

 

Brobyggerpris 2014

Brobyggerpris 2014 ble overrekket av Norges utenriksminister Børge Brende sammen med Pakistans tidligere utenriksminister Hina Rabbani Khar til Brobyggerprisvinnerene på vegne av 14. augustkomiteen Norge.

– Cecilie Landsverk, dyktig og meget engasjert Norges ambassadør til Pakistan. Landsverk har bidratt til å minske avstand mellom Norge og Pakistan gjennom å delta aktivt på ulike arena og bidratt til dialogsmøter med politikere, næringslivet, religiøse ledere og enkelte individer.

– CecilieLandsverk tok initiativet til å arrangere ski-dag i Pakistan i år – i Swat-dalen, byen der Malala ble født og skutt og overlevede. Skidagen ble arrangert for å fremme frihet, fred og harmoni for barn og befolkning i Swat-dalen. Som ble meget vellykket og godt likt av barna og befolkningen i Swat-dalen, understreket Sheikh

– Geir Lundestad, en tydelig og sterk stemme i verden. Hans verdifulle samfunnsnyttige innsats gjennom virke som direktør for Det Norske Nobelinstitutt og som sekretær for den Norske Nobelkomiteen, herunder også hans innsats for å bevare og styrke fresprisenes internasjonale anseelse. Etter komiteens menig har Geir Lundestad bidratt med å minske avstanden mellom mennesker med ulik bakgrunn på internasjonalt nivå og i det norske samfunnet, sa Sheikh.

– Vi er glad stolt av å overreke brobyggerpris 2014 til to modige, engasjerte og dyktige personligheter, sier Aamir J. Sheikh, leder av 14. augustkomiteen Norge.

Det ble også holdt appeller av Ida Håvik, Reitanconvenience og Matee Ullah Khan, Managing Director Pioneer Ski School, Malam Jabba, Swat sammen med Dr. Ingrid Nyborg, Professor Norwegian University of Life Sciences og Annie Khalid popstjerne

Brobyggerkonsert på Pakistans nasjonaldag

Det ble uforgemmlig gjennomført kulturinnslag av Ingegjerd Bagøien Moe kulturin, Berit Bagøien Moe, Safas Al-Saadi og Karl Espegard på Nobels Fredssenter.

Pakistans pop-stjerne Falak Sabhir opptrede med en av de beste konsertene på Nobels Fredssenter, som bidro til at hele salen danset og det var meget god stemning.

14. augustkomiteens leder Aamir J. Sheikh takket også alle støttespillere Nobels Fressenter, Coca-Cola Norge, Mycall, og hoved sponsor Reitan Convenience ved Ida Håvik for støtten og for godt samarbeid!

Programmet ble avsluttet med hyggelig middag sammen med Pakistans tidligere utenriksminister Hina Rabbani Khar og venner av Pakistan på Mehfel.