Flom forårsaket Rs855 bn tap, sier statsminister Gilani

nyheter

ISLAMABAD: Statsminister Syed Yousuf Raza Gilani understreket i går den, 28. mai 2011 at Pakistan led et tap på Rs855 milliarder til økonomien på grunn av den verste flommen i fjor.

“De verst utsatte sektoren var jordbruk som led tap på rundt Rs429 milliarder, etterfulgt av bolig (Rs135 milliarder), Samferdselsdepartementet (Rs113 milliarder kroner) og finanssektoren (Rs57 milliarder), sa statsministeren i sin åpningstale i utgangspunktet av nasjonale økonomiske råd som møttes i Pakistan som han ledet.

Statsminister Gilani:-
Den fremste, innbydende deltakerne på det årlige møtet NEC, (NEC)  “Siden begynnelsen av vår regjering i 2008, har vi møtt store økonomiske utfordringer som den globale økonomiske nedgangstider også skyldes tregere av vår økonomiske aktivitet. Men vår regjering vært i stand til å gjenopprette og opprettholde økonomisk stabilitet i landet undetstreket statsminister Gilani.

– I starten av inneværende regnskapsår, ser vi frem til å høste fordelene av økonomisk stabilisering og å gjenvinne momentum av økonomisk vekst til et høyere nivå. Vi ble dessverre rammet av den mest ødeleggende flommen i det innspilte menneskehetens historie. Flommen sprer seg over 50.000 kvadratkilometer rammet rundt tjue millioner mennesker i åttito distrikter, sier statsministeren.

Han sa Skader  utarbeidet av Verdensbanken og Asian Development Bank, anslås et samlet tap på rundt Rs855 milliarder til økonomien på grunn av verste flom i fjor, la han til.

Statsministeren sa at noen vedvarende problemer også skyldes langsom bedring av økonomien vår. Noen av disse er: kraftmangel, subsidier og resulterende sirkulære gjeld.

Statsminister Gilani la også til at på eksterne fronten, landet har gjort og gjøre noen viktige prestasjoner som Pakistan `s eksport i løpet av inneværende regnskapsår er anslått å være rundt US $ 24600000000, som er det høyeste nivået i landet` s økonomiske historie.

Statsminister Gilani sa videre at, landet forventer arbeiderne pengeoverføringer rundt $ 12 milliarder dollar, som også er en rekord.

– Vi har vært i stand til å holde en stabil valutakurs, og underskuddet på driftsbalansen anslås å være mye lavere i år til tross for høye oljepriser, sier han.

Statsministeren sa at vårt fokus i fremtiden bør være på næringsutvikling ved å skape et utviklende miljø og nødvendig tilrettelegging.

Han sa at New Vekst Framework forutsett av plan-kommisjonen vil spille en sentral rolle mot dette i samarbeid med den provinsielle regjeringer.

Statsminister Gilani sa også at  å overvåke ytelsen til ulike sektorer av økonomien og har blitt oppfordret av plan-kommisjonen for å ta regionalt i egenkapital og sektorielle ubalanser.

Derfor har han bedt minister for økonomi og planlegging å gjøre betydelige avsetninger til sosial sektor som fokuserer på fattigdomsbekjempelse.

Han håpet at den kommende forslagene vil tilstrekkelig plass til underutviklede regioner, inkludert de av Gilgit-Baltistan, AJK og Fata.

Statsministeren sa at den økonomiske veksten Framework, årsplan 2011-12 og 2011-12 PSDP bør være i tråd med regjeringens `s politikk for å balansere økonomisk stabilisering med vekst.