Mottok utmerkelse for fredsarbeid

nyheter

 

Høyrepolitiker Aamir J. Sheikh er tildelt en utmerkelse fra Palestinas president. 

Utmerkelsen ble overrakt under en fredsmarkering for Palestina i Oslo fredag kveld. Både den palestinske ambassadøren i Norge Yassar Najjar, og rådgiver for den palestinske presidenten, Isam Debei, var til stede. Det var også tidligere statsminister Kåre Willoch, som overrakte prisen på vegne av president Mahmoud Abbas.

– Gir inspirasjon

Som leder av Stiftelsen Dialog for fred har Sheikh jobbet målrettet for å få til fred i Midt-Østen gjennom fredlig dialog.

– Jeg mottar denne utmerkelsen med dyp takknemlighet og stor ydmykhet. Det gir meg inspirasjon til å jobbe videre for fred i Midt-Østen, sa en berørt Aamir J. Sheikh i takketalen sin.

Han syntes det var ekstra hyggelig at nettopp Willoch stod for overrekkelsen.

– Han er en forkjemper for Palestinas rettigheter og en sterk stemme for muslimer i Norge, sa Sheikh.

Sheikh mente at en ikke-militær internasjonal innsats som fører til en to-stats løsning er helt nødvendig for varig fred mellom Palestina og Israel.

– Begge landenes befolkning fortjener stabilt, demokratisk og fredelig styresett. La oss håpe og jobbe målrettet for at de får oppleve det i den nærmeste fremtid, avsluttet Sheikh.

Fredsdialog

Stiftelsen Dialog for fred har som formål å arbeide for fred og forsoning i konfliktområder og fremme respekt for menneskerettigheter internasjonalt.

Stiftelsen har tatt flere initiativer og gjennomført fredsdialog-møter mellom Israel og Palestina siden 2003. I den forbindelse har Sheikh også hatt dialogmøter med President Mahmoud Abbas.

– Det er med stor glede at jeg takker Aamir J. Sheikh på vegne av President Mahmoud Abbas for hans målrettede innsats for Palestinas rettigheter og for fred i Midt-Østen. Aamir Sheikh har bidratt til å åpne flere dører for oss, og samtidig gitt oss god veiledning og råd, sa den palestinske ambassadøren til Norge Yassar Najjar under overrekkelsen.