Norsk-pakistansk lege lager musikk

Aamir Sheikh nyheter

Yasir Manzoor som er også kjent som YM er en norsk-pakistansk sanger, komponist, koreograf og praktiserende lege. Han jobber for tiden med å lage ny musikk som vil komme ut i løpet av august i år. Vi har har fått eksklusivt intervju med ham.

Hva er det som motiverer deg til å engasjere deg i musikk og dans?

–  Musikk og dans har alltid vært i livet mitt. Føler meg ikke hel når jeg forsøker å ta en pause fra det Jeg føler faktisk at akkurat nå så er det kanskje bare musikk og dans som ikke skiller oss fra hverandre med tanke på rase, kultur og religion.

 

Hvorfor begynte du å studere medisin?

– Vel jeg hadde egentlig aldri tenkt å studere medisin. Men så var det en som du kaller for en virkelig venn som fikk meg til å innse at jeg kan hvis jeg vil Jeg syns det var en av de viktigste valget jeg tok og føler meg veldig fornøyd når jeg kan være til hjelp når en trenger.
Etter at du nå er ferdig utdannet som lege og jobber nå på sykehuset. Hva er det som bidro deg for å gjør comeback i musikkbransjen i år?

– Som sagt legeyrke er noe jeg elsker men jeg er ikke hel uten musikk og dans Nå føler jeg meg enda bedre og sikker på hva jeg gjør siden jeg har oppnådd det jeg ville, så tenkte jeg hvorfor ikke begynne der jeg slapp musikk  karrieren min.
Vi er kjent med at du har laget nytt musikkvideo sammen med kjente modeller og artister fra Polen. Kan du fortell hvordan du fikk ideen til dette?
– Jeg har tatt medisin utdanning i Polen. Polen har gitt meg noe som gjør framtida min mer sikker og stabil. Og jeg kan ikke la være å nevne at to mest viktigste ting som har skjedd i livet mitt er pga Polen I tillegg til det så føler jeg at det er mer enklere å jobbe der i Polen med den bransjen. Mye større marked og veldig mye som skjer der derfor tenkte jeg, hvorfor ikke.

Når kommer den musikkvideoen ut?

– Planen er midten av August så vi får se om vi klarer alt til da.
Hvordan klarer du å kombinere både musikk og lege jobben samtidig?
– Det er ikke så lett spesielt når alle har en «image» av en lege. Spesielt i vårt kultur som jeg tror i mange tilfeller gjør bare livet mer vanskeligere. Mange som glemmer at vi er også mennesker som har interesser, hobby osv. Når jeg er på jobben da gir jeg full oppmerksomhet og tid til bare jobben og prøver å gi det beste jeg kan. Etter jobben vil jeg hvile og musikk er er min måte å hvile på.

Hva er din mål i livet?
– Å være den beste i lege yrke og ha tillit fra mine pasienter selv om mange vil se meg kanskje på TV som kanskje danser eller synger. Når det gjelder musikk og dans det er noe som vil alltid gå ved siden meg hele livet. Vi prøver til vi klarer det er det jeg har lært gjennom livet.

Musikken som du har laget, hvilken språk er en på? og hva handler sangen om?

Låta er i punjabi og har en liten del som åpent for Rap i ulike språk bla Polsk som er allerede på plass. Musikken vil jeg kalle for clubmusikk. Sangen er om Kurdiy

Hvilken budskap har du til ungdommer i forhold til din kommende musikkvideoen?

– Jeg vil bare si at husk alltid utdanning først og ha alt annet ved siden av. Ikke bli avhengig av det heller gjør dem avhengig av deg. Musikkvideo er bare underholdning, ta det gode ut av det.

Har du planlagt å opptre live til konsert i Oslo?
Det er ikke planlagt ennå men jeg takker ikke nei til det. Har opptredt live tidligere i Oslo og gjør gjerne det igjen avslutter YM.