Pakistansk filmskaper Sharmeen Obaid-Chinoy vant Oscar i natt

Aamir Sheikh nyheter

Pakistansk filmskaper og produsent Sharmeen Obaid-Chinoy gikk på scenen med regissør Daniel Junge for å motta Oscarward “Academy Award for Saving Face”, vinner av Beste dokumentar (kort emne) på 84 Academy Awards.

Prisen er en første for Ms Obaid-Chinoy og Pakistan. Det er også et første nominasjon for en pakistansk film. Tjene Pakistans første Oscar-prisen, gjør Ms Obaid-Chinoy alle pakistanere stolte og gir håp for en bedre og lysere fremtid i landet. Ms Obaid-Chinoy dedikert prisen til alle heltene som arbeider i landet og kvinner i Pakistan som jobber for endring.

Mer enn 100 kvinner er vansiret i syreangrep hvert år og filmen, samt seier, vil bidra til å øke den globale bevisstheten om dette voldelig kriminalitet mot pakistansk kvinne som er sjelden diskutert.

“Ikke gi opp drømmene dine,” Ms Obaid-Chinoy sier i aksept henne. “Dette er for deg.”

Save Face forteller om arbeidet til Dr. Mohammad Jawad, en britisk-pakistansk kirurg som gir rekonstruktiv kirurgi til kvinnen som har blitt brent med batterisyre av menn, ofte deres ektemenn eller familiemedlemmer.

Filmen følger en kvinne, og den kvinnelige pakistanske advokaten, som hadde mot til å kjempe for rettferdighet og for å se angriperne fengslet.

I intervjuer filmskaperen sier hun håper filmen vil “appellerer til andre i Pakistan.

“Det er en historie om håp med et kraftig signal til den pakistanske publikum. Jeg følte dette ville være en fin måte å vise hvordan pakistanere kan hjelpe andre pakistanere overvinne sine problemer, »sa hun.

Selv om dette er en første Academy Award for Obaid-Chinoy, har filmene hennes vunnet internasjonal anerkjennelse. Hennes dokumentar, Pakistans Taliban Generation (2010), vant en internasjonal Emmy Award.

Blant annet nominasjoner var “Gud er større Elvis,” av Rebecca Cammisa og Julie Anderson, “The Barber of Birmingham,” av Gail Dolgin og Robin Fryday, “Incident i New Bagdad” av James Spione, og “The Tsunami og Cherry Blossom, “av Lucy Walker og Kira Carstensen.