“Pride of Performance Award 2011” overrekes til Sugharan Bibi Khan og Waleed Ahmed

Aamir Sheikh nyheter

14. augustkomiteen overrekker hvert år “Pride of Performance Award” til norsk-pakistanere som har utmerket seg i det norske samfunnet. I år har komiteen besluttett om å overreke “Pride of Performance Award 2011” i forbindelse med brobyggingsarrangement den, 7. september 2011 på Gamle Logen (adr.: Grev Wedelsplass 2, Oslo) kl.1730 (Gratis adgang og åpent for alle)

Pride of Performance Award 2011 går til:
Politioverbetjent Sugharan Bibi Khan

Sughran Bibi Khan bestemte seg for å bli politi kvinne i veldig ung alder, da hun gikk i 8 klasse. Det var den
første politikvinne med minoritetsbakgrunn Lunban Ali som bidro til at Sugharan Bibi Khan ble motivert til å søke på politiskolen.  Men det var ikke lett oppgave for henne om å overbevise sin familie, for de ville at hun skulle utdanne seg til lege.

Sughran Bibi Khan var veldig bestemt og klarte få familien til å forstå hennes valg, og hennes store drøm ble oppfylt – hun er i dag politibetjent og har blant annet ansvaret for å rekruttere flere med minoritetsbakgrunn til å søke politihøgskole og samt jobbet målrettett til å bedre tillit mellom minoriteter og politiet.

I 1997 var Khan den andre kvinnen med pakistansk minoritetsbakgrunn som kom inn på Politihøgskolen.
I dag jobber hun med å øke rekrutteringen til politiet gjennom å holde foredrag
og besøke skoler og utdanningsmesser

Hun har klare ambisjoner om å bli Politimester i Oslo og 14. augustkomiteen Norge ønsker henne lykke til!

 

Waleed Ahmed

Waleed Ahmad har utviklet et solcelleetui som lader iPhonens batteri og et backup-batteri ved hjelp av solceller, enten via sollys
eller lampelys. Waleed, som er 20 år, er nå eier av det nyeteablerte selskapet Green Norway, som allerede har fått internasjonale kontakter.

Det var på en ferietur til Dubai i 2009 Waleed Ahmad kom opp med ideen om å lage et solcelleetui som lader opp batteriet til iPhonen ved hjelp av UV-stråler fra solen. Han fikk laget en prototype som virket. Ved å koble iPhonen i etuiet og legge den med solcellesiden opp, på kafébordet i solen, pulten din i klasserommet eller på jobb, kan du lade telefonen, uten
tilgang til strøm. I tillegg er det et lite ekstrabatteri i selve etuiet som lades opp uten at telefonene er i. Dermed har du strøm selv om batteriet på telefonen er helt flatt. Waleed Ahmads klare mål er å samarbeide med Apple internasjonal og selge produkte verden over, 14. augustkomiteen Norge ønsker ham lykke til.