Høyre arrangerer mangfoldskonsert på Groruddalen

Aamir Sheikh nyheter

Stovner Høyre setter fokus på Groruddalen som en mangfoldig del av Oslo. Byen har 15 bydeler som alle har sine lokale variasjoner, og 4 av dem utgjør Groruddalen.

Sted: Rommen Scenen, 1. juni 2012 kl.1830 – Gratis adgang

-I stedet for å generalisere og stigmatisere et stort antall bydeler og mennesker med ulike bakgrunn bør vi gripe fatt i utfordringene der de er, for dem det gjelder – uansett hvor i byen vi bor, understreker Høyrepolitiker Aamir J. Sheikh.
Etter de grusomme hendelsene som fant sted 22. juli, er det et bredt og sterkt ønske om at det norske samfunnet skal svare med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter. Derfor arrangere vi mangfoldskonsert i Groruddalen, og invitere hele befolkningen til et fellesarrangement, sier Sheikh.

 

Skolebyråden i Oslo Torger Ødegaard (H) har tidliger sakt “Nei til bussing, nei til flytting av skolegrenser, og nei til å se på minoritetselever som et problem” deltar på arrangementet sammen med profilerte Høyres stortingsrepresentant (vara) Afshan Rafiq,  politikvinnen og minoritetsombud for politiet i Oslo, Navjot Kaur Sandhu med flere kjente.

 

Det vil bli live konsert med blant annet:

Hanne Krogh, Jarl Goli, Gjøril Songvoll, Nika Nilsen, Samuthhiran Nirmalanathan og Berit Moe Ellayali.

 

Ellayali:

Ellayali bygger broer mellom mennesker gjennom musikk. 10 musikere fra 5 ulike nasjoner skaper en magisk atmosfære med en unik blanding av arabisk, kurdisk, balkan- og latin-musikk, norske folketoner, Grieg og Mozart.

Musikere: Ingegjerd Bagøien Moe- vokal, Berit Bagøien Moe- piano, Arne Kirkhorn Rødvik- keyboard, Anna Helgadóttir- cello, Hjörleifur Valsson- fiolin, Helge Olav Ellingsen- bass, Safaa Al Saadi- ney/ darbuka, Mathilde Groos Viddal- klarinett, Guy Sion- saksofon, Kurth Tvinnereim- saksofon.

Musikken Ellayali spiller, har ingen nasjonale grenser. Vårt håp er at folk i mange deler av verden , får anledning til å høre Ellayali, ikke bare på grunn av deres musikalske budskap, men også fordi de gjennom musikken, har et budskap om fred. Musikk taler direkte til hjertet, det er et internasjonalt språk og det inspirerer til å bedre forståelse mellom mennesker, med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter, avslutter Sheikh.