– En stor dag for Pakistan

Aamir Sheikh nyheter

Aamir Sheikh inviterte Malala Yousafzai til Norge i juni. Han sier det er en seier for jenter i Pakistan at den modige jenta nå tildeles Nobels fredspris.

Fredag den, 10. oktober 2014 kl.11:00 ble det klart at 17 år gamle Malala Yousafzai mottar Nobels fredspris, sammen med indiske Kailash Satyarthi. Begrunnelsen er deres kamp mot undertrykkelse av barn og unge og barns rett til skolegang.

Malala var på besøk i Norge i juni i år, etter å ha blitt invitert av Høyre-politikere Aamir Sheikh og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Sheikh fulgte tildelingen fra Nobelinstituttet fredag, og er svært opprømt når han snakker med NRK.

– Dette er en gledens dag for alle jenter som ikke har fått utdannelse, sier Sheikh.

– En stor dag for Pakistan

I oktober 2012 besøkte Erna Solberg (H) for første gang Pakistan, sammen med Sheikh, rett at Malala ble skutt i hodet og nakken av Taliban.

Under besøket i Pakistan tok Erna Solberg i ordet for å be myndigheter i Pakistan for å jobbe målrettet for å gi jenter barn rett til skolegang og beskyttelse.

Sheikh har lenge jobbet for å fremme pakistanske interesser i Norge, og sier tildelingen av fredsprisen til Malala også er viktig for Pakistan som land.

– Det er også en seier for Pakistan, i og med at det er første gang en pakistaner får Nobels fredspris etter at vi ble uavhengige i 1947, sier Sheikh.

I oktober 2012 besøkte Erna Solberg (H) Pakistan, sammen med Sheikh, rett etter at Malala ble skutt i hodet og nakken av Taliban.

Under Malala Yousfzais besøk i juni fikk hun møtt med Kronprins Haakon, statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og stortingspresident Olemic Thommassen.

I forbindelse med at Malala ble invitert til Norge, var Sheikh hjemme hos Malalas familie. Malala selv er nå bosatt I Storbritannia. Sheikh har allerede sendt gratulasjonsmeldinger til Malala og hennes familie på SMS og e-post.