Julen bygger bro, Afshan Rafiq (H)

Aamir Sheikh nyheter

Høyre-politiker Afshan Rafiq er muslim og forteller at Jesus har en sterk tilknytning til Islam.

– Troen betyr mye for meg. Den gir meg en forankring i livet. Den hjelper meg i gode tider og gir meg styrke til å komme gjennom mange av livets vanskelige situasjoner på en god måte. Så jeg er glad for at jeg har en religion og en forankring.

 

– Mannen min er også muslim, og vi giftet oss 25. desember, så første juledag er også vår bryllupsdag. Juletradisjonene mine har vært veldig normale. Vi feirer jul på samme måte som kristne, men salmene står ikke like høyt. For meg er julen en tid der man kommer sammen. Vi har store fester i romjulen hvor familier og venner samles.

For Rafiq er det viktig og inkludere hverandre på tvers av religioner.

Julens budskap har verdier som nestekjærlighet, respekt, toleranse, tilgivelse, forsoning og fred. Disse verdiene binder oss sammen uavhengig religion. Det er en tid der man bygger bro, får og gir tilbake. Det å inkludere og invitere hverandre er viktig, og noe av det viktigste man kan gjøre for å bygge bro, enten man feirer Eid eller jul. Det er en tid i året hvor man gir hverandre kjærlighet, og gir en utmerkelse i form av gaver for den kontakten man har. Det er det viktigste budskapet – Ikke bare gaver og mat.