Kina på offsielt besøk til Pakistan

nyheter

ISLAMABAD, Pakistan 17. desember 2010: Kinesiske statsministeren Wen Jiabao landet i Islamabad fredag for en tre-dagers besøk som Pakistan myndigheter sa var rettet mot å styrke det strategiske partnerskap og økonomisk samarbeid mellom de to nabolandene.

Statsminister Yusuf Raza Gilani og medlemmer av hans regjering ønsket velkommen Mr. Wen på Chaklala Air Base i  Rawalpindi fredag ettermiddag. En røde løperen var rullet ut og forseggjort seremonier ble holdt for å markere betydningen Pakistan festes til Kina, som regnes som en nær alliert.

“Vennskap med Kina er et spørsmål om stolthet for vår nasjon,” Mr. Gilani ble sitert av lokale media som han ønsket velkommen hans kinesiske motpart.

Bortsett fra å holde møter med Mr. Gilani og president Asif Ali Zardari, ble Mr. Wen planlagt å ta et spesielt felles møte i parlamentet på søndag.

Pakistans militære bånd med Kina er sterke og Kina har bistått Pakistan i tank produksjon, jagerfly produksjon og maritim teknologi. Men siden slutten av 1990-tallet, har økonomiske bekymringer fått økt betydning. Handel og energi har fått forrang i Pakistans forbindelsene med Kina.

Mr. Wen ble fulgt av 260 bedriftsledere.

Pakistanske myndigheter sier det er behov for å styrke handelen mellom landene som står rundt $ 7 milliarder i året. Men det er også bekymring her at handelsunderskuddet vokser sterkt i favør av Kina.