Musharraf ønsker om å bli statsminister i Pakistan

nyheter

Pakistans tidligere president Pervez Musharraf sier i et intervju med CNN at han ønsker å dra tilbake til hjemlandet og delta i politikken igjen.

Musharraf har levd i eksil for det meste i London etter at han mistet makten i hjemlandet i kjølvannet av valget i 2008.

Ekspresidenten kom til makten da han som leder for landets militære styrker avsatte den demokratisk valgte statsministeren i et militærkupp i 1999. I 2001 utnevnte han seg selv til president, og holdt en folkeavstemning i 2002 for å legitimere det hele.

– Jeg planlegger å dra tilbake til Pakistan og delta i politikken. Spørsmålet om jeg blir å forsøke å bli statsminister eller få tilbake jobben som president vil bli besvart senere, sier han til CNN.

Tjenestemenn i Pakistan har tidligere fortalt at Musharraf har søkt om å registrere et nytt parti, noe som klargjør et eventuelt politisk comeback, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men Musharaff kan bli stilt for retten om han drar tilbake til hjemlandet fordi han i 2007 arresterte dommere da han forsøkte å holde makten.

Ekspresidenten er også ønsket til et avhør i en FN-ledet etterforskning som beskylder ham for å ha kunnet gjøre mer for å forhindre attentatet på den tidligere statsministeren Benazir Bhutto i 2007.

Musharaff vil trolig gjøre det bra i et valg med Pakistans nåværende president Asif Ali Zardari og tidligere statsminister Nawaz Sharif som politiske motstandere, ifølge AFP.