Nedslitt bane reddes

nyheter

350.000 kroner fra revidert kommunebudsjett kommer cricketspillerne på Rommen til gode. Nå skal ødelagte nett fikses, banen rustes opp og sikkerheten styrkes.

 

ROMMEN: Elendige forhold har ført til for dårlig sikkerhet på Rommen cricketbane. Khalid Mahmood fra Sentrum cricketklubb forteller at idrettsutøverne har vært veldig bekymret, og at skader har skjedd.

– God sikkerhet er nødvendig, sier han.

Nå er det slutt på bekymringene for cricketfolket. Et borgerlig flertall har sikret at 350.000 kroner skal brukes til å oppruste Rommen Cricketbane.

– Det er bra, sier Mahmood.

Borgerlig flertall

Det var for to uker siden en mail fra Mahmood tikket inn til Høyres bystyrerepresentant og nestleder i Stovner Høyre, Aamir Sheikh.

– Mahmood fortalte om ødelagte nett og pitcher. På grunn av den dårlige standarden er spillere blitt skadet, forteller Sheikh.

Høyrepolitikeren fikk med seg Venstre, KrF og Frp på laget, og dermed kan banen på Rommen få et realt løft med penger fra revidert kommunebudsjett. I år har det vært fullstendig enighet blant de borgerlige partiene om det reviderte budsjettet.

– Jeg er glad for at cricketbanen får et løft. Dette er en sport som stadig vokser, sier Sheikh.

Sesong uten skader

Banen på Rommen er i så elendig tilstand at Internationalt cricketforbund har nektet å ha internasjonale cuper på stedet, forteller Mahmood.

– Opprinnelig skulle idrettsetaten fikset skadene på banen for lengst, men vi har fått beskjed om at det ikke har vært penger til det. Vi har måttet reparere ødelagte nett og pitcher selv, noe som ikke er optimalt, sier Mahmood.

Nå er han fornøyd med å kunne se frem mot sesonger uten skader på bane og spillere.

– Cricket krever mye utstyr og god sikkerhet. Det har det ikke vært, fordi banen har forfallet. Nå kan endelig fagfolk fikse banen, sier Mahmood.