Pakistans Ghazal konge Mehdi Hassan er død

Aamir Sheikh nyheter

KARACHI: Pakistans Ghazal Legende sanger Mehdi Hassan døde etter en langvarig sykdom i et privat sykehus i Karachi onsdag, 13. juni 2012. Bare forrige måned ble konge av Ghazal Mehdi Hassan, utskrevet fra sykehuset. Men bare en dag senere ble han innlagt igjen pga helseproblemer.

Mehdi Hassan sønn Arif bekreftet nyheten og la til: «Min far har vært syk de siste 12 årene, men i år har tilstanden hans forverret seg betydelig og i den siste måneden, ble han løslatt fra sykehuset for bare én dag før han ble innlagt igjen ».Arif Mehdi sa at begravelsen skulle finne sted fredag ​​15. juni.

Mehdi Hassan, som har en stor fan følgende over hele verden, led av lunge, bryst og urinveisinfeksjoner plager for de siste mange årene.Han ble født 18. juli 1927 i en landsby som heter Luna i Rajasthan, India inn i en familie av tradisjonelle musikere.Han ble hedret med Tamgha-e-Imtiaz, Pride of Performance og Hilal-e-Imtiaz av regjeringen i Pakistan, og Gorkha Dakshina Bahu av regjeringen i Nepal.

Mehdi Hassan hadde sitt musikalske grooming fra sin far Ustad Azeem Khan og onkel Ustad Ismail Khan, som var både tradisjonelle Dhrupad sangere. Hassan begynte å opptre på en ung alder av åtte og sang i mer enn 325 filmer.For å gjøre begge endene møtes Mehdi begynte å jobbe i Chichawatni, i en sykkelbutikk. Senere ble han en bil og diesel traktor mekaniker.

Til tross for vanskelighetene, gjorde hans lidenskap for musikk ikke visner, og han holdt opp rutinemessig av praksis på en daglig basis. Kampen endte da Mehdi Hassan ble gitt anledning til å synge på Radio Pakistan i 1957, primært som et thumri sanger, noe som skaffet ham anerkjennelse innenfor den musikalske brorskap.

Mehdi Hassan forvandlet Ghazal sang: Lata MangeshkarKARACHI: Indias legende sanger Lata Mangeshkar onsdag twitret om Kongen av Ghazal Mehdi Hasan bortgang unna. (@ Mangeshkarlata)Den Tweet var i Hindi som har blitt oversatt nedenfor.”Jeg er dypt bedrøvet fordi i dag, er Mehdi Hassan, en veldig stor Ghazal Singer, ikke lenger med oss. Han brakte en stor forvandling i Ghazal sang og det er svært usannsynlig at et slikt sanger blir født igjen.

“Hun sa videre: “Han var en stor klassisk sanger så vel, og hans sang hadde en duft av Rajasthan musikk jeg be til Ishwar å hvile Mehdi Hassan sjel fred.». Kjendiser lovsynge for sent Mehdi Hassan

ISLAMABAD: Kjendiser og fans i Pakistan og India ble bedrøvet av dødsfallet til den legendariske sangeren Mehdi Hassan onsdag.

Kjente musikere, sangere, intellektuelle og eksperter i Pakistan og India uttrykte sine synspunkter om livet og tjenester av den legendariske sangeren Mehdi Hassan.Død Shenshah-e-Ghazal ble sørget over hele verden.Famous Ghazal sanger Ghulam Ali sa: “Jeg m helt sjokkert over å høre om hans død,”.Singer Hariharan twitret: “Ingen kan erstatte Mehdi Saab Han var et geni han var en stor tenker..».Sufi legende Abida Parveen sa: “Its Ekstremt triste nyheten, føler som om jeg har mistet min eldre bror Mehdi alltid vært dedikert til Ghazal sang.».

Bemerket kunstnere fra begge land, inkludert Hariharan, Adnan Sami og Gulzar betalte glødende hyllester til den avdøde sjel. De andre som betalte hyllest til Mehdi Hassan inkludere Ghulam Ali, Hamid Ali Khan og Talat Aziz. Altaf Hussain sørget over Mehdi Hassan dødDUBAI: Alle Pakistan Muslim League APML Chief og tidligere president Pervez Musharraf uttrykte sorg på triste bortgang legendariske sangeren Mehdi Hassan onsdag i Karachi.

I Condolence budskap, sa han Mehdi Hassan var en legende i sin levetid, og vil alltid bli husket som en kunstner par excellence. Han gjorde sitt beste for å fremme Pakistan i hele verden gjennom sang hans. Hans ghazals og sanger for pakistanske filmer var virkelig verdensklasse, bemerket han.

Han ba evig fred for avdød sjel og sa måtte Allah gi styrke til å sørgende familien å bære denne uerstattelig tap. PM, president hyllest til Ghazal maestroISLAMABAD: President Asif Ali Zardari og statsminister Yusuf Raza Gilani onsdag betalte glødende hyllest til Shahenshah Ghazal og legendariske sangeren Mehdi Hassan, som gikk bort i dag i Karachi etter en langvarig sykdom.

I separate meldinger, sa president og statsminister Mehdi Hassan, hvis profesjonalitet spenner en æra av kvalitet sang, ville bli husket lenge. President Zardari sa Mehdi Hassan var institusjon i seg selv og ville alltid forbli et fyrtårn for unge artister til å lære fra hans beherskelse av sang.Statsminister Gilani sa, “Mehdi Hassan er et ikon, som trollbandt musikkelskere ikke bare i Pakistan, men også i sub-kontinentet for mange tiår

.” Han har rundt 25 000 sanger til hans kreditt i ulikekategoriene, spesielt Ghazals og avspilling sang for filmene, er mottaker av nasjonale priser, deriblant Pride of Performance, Tamgha-e-Imtiaz og Hilal-e-Imtiaz, foruten flere internasjonale priser. Musharraf sørger legendariske sangeren Mehdi Hassan

DUBAI: Alle Pakistan Muslim League APML Chief og tidligere president Pervez Musharraf uttrykte sorg på triste bortgang legendariske sangeren Mehdi Hassan onsdag i Karachi.I Condolence budskap, sa han Mehdi Hassan var en legende i sin levetid, og vil alltid bli husket som en kunstner par excellence.

Han gjorde sitt beste for å fremme Pakistan i hele verden gjennom sang hans.Hans ghazals og sanger for pakistanske filmer var virkelig verdensklasse, bemerket han. Han ba evig fred for avdød sjel og sa måtte Allah gi styrke til å sørgende familien å bære denne uerstattelig tap.

Mehdi Saab var en stor pehelwan: Pankaj UdhasMUMBAI: Det er en av de største slagene for dem som synes musikk er en livsstil. Nyheten om Mehdi Hassan død har kommet et stort slag for Pankaj Udhas. Den Ghazal sangeren sier siden maestro er en institusjon slags og dermed noe burde gjøres i India i hans minne, slik som å hjelpe den yngre generasjon av sangere få litt veiledning til å følge på hans fotspor.

Snart Udhas er reminiscing om hvordan han først hadde møtt Mehdi Saab i London. “Jeg bodde sammen med ham for lang og turnerte hele Storbritannia. De beste erfaringene som Mehdi Saab ga meg var for å være en god musiker, må man komme inn i kroppen bygningen. Mehdi Saab var i ‘pehelwani” før han startet sin karriere som musiker Pehelwani Karon achha Gana GA sakoge -..det er hva han ville gjerne fortelle meg at han var fast på akhara og det var en av grunnene til hans sterke konstitusjon, og evnen til å holde en lang pust mens sang, ” Udhas sier.Selv om maestro ble skrantet lenge og ikke ha en stor kropp av nyere arbeider, sier Udhas folk fortsatt husker hva han hadde sunget år siden.

“Hans arbeid er humungous og alle hans ghazals gi meg styrke. I dag, mer enn noensinne trenger vi å lytte til flere av hans sanger. Det er passende hyllest til ham nå,” sier han.For mange som Udhas, ligger trøst i å nynne hva maestro selv sunget “Ab ke hum bichhade til shaayad kabhii khwabon mein MILEN / JIS tarah suukhe hue Phool kitaabon mein MILEN / AAJ skinke daar pe kheenche gaye jin baaton pari / kyaa ajab kal vo zamaane ko nisaabon Mein MILEN. ” Mehdi Saab var som min eldste bror: Ghulam AliMUMBAI: Det har vært en stund siden Mehdi Hassan Saab var skrantende, men da nyheten om den Ghazal maestro død nådde Ghulam Ali ører, var han på et tap av ord.

“Jeg vet at han var uvel, men selv da er det aldri lett å forsone seg med døden. Woh tho Saab ke pyare kalakar det. Jeg er for flyttet til reagere,” sier han.Snakker om foreningen deres, Ali sier: “Han var som min eldre bror og dermed er det ekstremt vanskelig for meg å komme til å tro at han er ikke mer. Jeg er i India nå, og skulle til å forlate landet etter noen dager. Men nå vil jeg skynde tilbake til Pakistan tidligst.

“Er det noen spesiell Ghazal av hans som kommer til tankene når han beskriver Mehdi Saab? “Ikke noen av mine egne ghazals men jeg ønsker å huske ham ved å henvise til tekstene til en av Mehdi Saabs ghazals – Shola tha jal bujha Huun, hawaayein mujhe na gjøre, Main KAB KA ja chuka Huun, Sadaayein mujhe na gjøre.

” Beg Bettani condoles Mehdi Hassan dødISLAMABAD: Medlem av National Assembly (MNA) Zafar Beg Bettani onsdag uttrykte sorg og sorg over bortgangen til Ghazal kong Mehdi Hassan.MNA Bettani, i sin kondolanse budskap, roste de tjenester som ytes av den legendariske sangeren og ba hvile for den avdøde sjel i evig fred og mot til de etterlatte familien.