Pakistans statsminister Raja Pervez Ashraf møter britiske statsminister David Cameron for tettere næringssamarbeid

Aamir Sheikh nyheter

LONDON: Statsminister Raja Pervez Ashraf og den britiske statsministeren David Cameron tirsdag diskuterte spørsmål av felles interesse og måter å forbedre handelsforbindelsene mellom de to landene.

De to lederne holdt møtet her på 10 Downing Street – den offisielle residensen til statsminister Cameron, på invitasjon av sistnevnte, og gjentok sitt ønske om å ytterligere styrke bilaterale bånd og samarbeid i ulike områder.

Statsminister Pervez Ashraf nådde 10 Downing Street sammen med andre medlemmer av den pakistanske delegasjonen under sitt offisielle besøk.

Den britiske statsministeren kom ut fra hans offisielle residens for å motta statsminister Raja Pervez Ashraf. Begge lederne håndhilste og senere fortsatte for samtaler.

Statsminister Raja Pervez Ashraf ble assistert av andre medlemmer av delegasjonen, inkludert utenriksminister Hina Rabbani Khar og Pakistan høykommissær til Storbritannia Wajid Shamsul Hassan under møtet.

Takker den britiske statsministeren for hans interesse og proaktiv rolle i spørsmålet om Afghanistan, gjentok statsminister Raja Pervez Ashraf at Pakistan ønsker en fredelig og stabilt Afghanistan.

“Pakistan arbeider tett med afghanske Høy fredsråd slik at alle interessenter er om bord og trinnene tatt, er gunstig og forsterkende,” sa han.

Statsministeren understreket behovet for å bygge opp de afghanske sikkerhetsstyrkene i overgangsperioden, slik at de kan ta opp ansvar.

Under samtalene gjentok den britiske statsministeren “vennene dine er våre venner, og dine fiender er våre fiender”.

Prime Minister Raja Pervez Ashraf takket den britiske statsminister for sitt lands støtte i spørsmålet om sikring GSP pluss status for Pakistan fra EU-landene.

Han har også verdsatt bistand blir utvidet av Storbritannia i utviklingen av helse-og utdanningssektoren i Pakistan.

Uttrykke tilfredshet over de bilaterale forbindelsene mellom de to landene, uttrykte begge lederne tillit til at de gledet seg til en langt større samarbeid under overgangen i Afghanistan.

Raja Pervez Ashraf underrettet David Cameron av investeringsmulighetene i Pakistan og de økonomiske reformer og politikk initiert av regjeringen hans for å lette investorer ved å gi et positivt miljø.

Den britiske statsministeren kommenterer forbedre bånd mellom India og Pakistan, observert at “det var behov for å åpne markedet for å høste økonomiske bonuser”.

Raja Pervez Ashraf sa at Storbritannia har vist seg å være en venn av demokratisk Pakistan.

David Cameron, hailing det nylig avsluttede trilateralt møte, sa at Pakistans rolle var konstruktiv, og han ville besøke Pakistan i sommer i år for å bære prosessen fremover.