Sri Lankas President Rajapaksa på offsielt besøk til Pakistan

Aamir Sheikh nyheter

Pakistans statsminister Yousaf Raza Gilani avholdt et møte i dag lørdag 11. februar 2012, med Sri Lankas President Mahinda Rajapaksa, for å diskutere et å enda tettere samarbeidet mellom de to landene i handel, forsvar, teknisk utdanning og andre sektorer.

Et en-mot-én møtet ble skjedd mellom Syed Yousaf Raza Gilani besøker Sri Lankas president Rajapaksa på Statsministerens House. Sri Lankas statsoverhodet er på en på en tre-dagers besøk til Pakistan for å diskutere bilaterale forbindelser og regionale situasjonen.

Sri Lankas President gledet seg til en utvidelse av handel og økonomiske forbindelser med Pakistan og andre naboland. Han satte også stor pris Pakistans støtte og samarbeid i eliminere terrorisme på Sri Lanka og la til at forholdet mellom de to landene har modnet og diversifisert med tiden.

De to lederne var vitne til signeringen av tre intensjonsavtaler forståelse (MoU) for å fremme samarbeid innen handel, teknisk utdannelse og media mellom Pakistan og Sri Lanka.

Den første intensjonsavtalen ble undertegnet for samarbeid i media ved Federal statsråd for Informasjon og Broadcasting Dr Firdous Aishaq Awan på vegne av Pakistan mens ministeren for External Affairs Prof GL Peiris undertegnet på Sri Lanka vegne.

Rådgiver for PM på finanskomité Dr Abdul Hafeez Sheikh undertegnet andre MoU mens Sri Lankas minister for External Affairs Prof GL Peiris undertegnet avtalen på vegne av sine respektive myndigheter for kreditt av amerikanske dollar 200 millioner for å bedre Pakistans eksport fra Sri Lanka.

Den tredje MoU ble signert av utenriksminister departementet for fagspråk og teknisk utdanning Qamar Zaman Chaudhry og sekretær til president på Sri Lanka Lalith Weerathunga på vegne av Sri Lankas regjering for å styrke samarbeid i teknisk opplæring i ulike felt.