Takket Røde Kors

nyheter

Lørdag den, 2. oktober 2010 inviterte den pakistaske ambassadøren til Norge H.E. Faiz Muhammad Khoso og Mrs. Khoso til middag hjemme hos dem for å takke generalsekretæren i Røde Kors Norge, Børge Brende.

Føglende gjester var bl.a. tilstede under middagen:

Community Welfare Attache ved den pakistanske ambassaden Sheikh Sheeraz Ahmed, Mrs. Sheikh Sheeraz Ahmed, Utenriksdepartementet Janis Bjørn Kanavin , Afshan Rafiq tidligere stortingsrepresentant (H), Aamir J. Sheikh bystyrerepresentant (H) og leder av 14. augustkomiteen Norge.

H.E. Faiz Muhammad Khoso takket Børge Brende, generalsekretær i Røde Kors Norge, for hans enestående innsats og engasjement for å hjelpe flomofrene i Pakistan.

Katastrofen i Pakistan pågår fremdeles

Generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, besøkte nylig Sindh-provinsen og den mobile helseklinikken som drives av Røde Kors i Norge og Canada, med støtte fra Utenriksdepartementet. Han er spesielt bekymret for de mange underernærte barna i Pakistan.

– Barna i Pakistan er verst rammet, og behovet for rent vann, mat, husly og helsetjenester er enormt. Verden må ikke glemme Pakistan. Den humanitære krisen er minst like stor nå, som da flommen startet i slutten av juli, sier Brende, og fortsetter:
 
– En rekke byer og landsbyer ligger under vann i den sørlige Sindh-provinsen. Utenfor byen Jacobabad møtte vi familier som var stengt inne av vannet. De var slitne og utmattet, og dyrene deres var døde i flommen. Familiene bodde under åpen himmel. Barna var underernært, og behovet for hjelp var enormt. Vi var de første hjelpearbeiderne som kom til disse familiene, sier generalsekretæren.

14. augustkomiteen Norge oppfordrer alle til å støtte Røde Kors slik at de kan hjelpe enda flere flomofre i Pakistan

14. augustkomiteen Norge har i samarbeid med Norges Røde Kors, Astrid Urbye, Coca-Cola Drikker Norge, Reitan Gruppen og Lebara arrangert følgende arrangementer for støtte til flomofrene i Pakistan:

10. august 2010  – Støttekonsert

14. august 2010 – Pakistans nasjonaldagsfeiring med støtte til flomofrene

22. september 2010 – Fakkeltog for støtte til flomofrene hvor Kronprins Haakon deltok og tente den første fakkelen.

23.  september 2010 – Støttekonsert og brobyggingsarrangement mellom Norge og Pakistan hvor Bushra Aitzaz Ahsan, artist Abrar ul Haq, tildligere statsminister Kåre Willock, generalsekretæren i Europarådet Torbjørn Jagland og mange andre kjente personligheter deltok.