Utmerkelsen “Pride of Performence Award 2013” går til forfatter og forsker Laila Bokhari som har utmerket seg i det norske samfunnet.

Aamir Sheikh nyheter

Laila Bokhari har skapt historie i det norske samfunnet gjennom sin rolle som forsker og forfatter. Hun har jobbet bl.a. for FN, Utenriksdepartementet, FFI og NUPI. Hun satt som medlem av 22. juli-kommisjonen. Komiteen har spesielt lagt merke til Laila Bokharis brennende engasjement i å videreføre arven fra hennes pakistanske far Yawar Bokhari, videreføring av en storbedrift som også tilbyr gratis skolegang til jenter i Pakistan. Dette er bedrifters samfunnsansvar og good business, blandet med et brennbart aktuelt tema.

 

Etter komiteens mening har hun med sin norsk-pakistanske bagrunn bidratt med å bygge broer og minsket avstanden mellom mennesker med ulik bakgrunn i det norske samfunnet, understreker Aamir J. Sheikh, leder av 14. augustkomiteen Norge.

 

Prisen overrekkes 14. august

 

Prisene overrekes prisvinnerne på brobyggingskonserten mellom Norge og Pakistan den 14. august 2013 på Gamle Logen (Grev Wedelsplass 2, Oslo) kl.17:30.

Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik vil åpne brobyggingskonsert og prisutdelingen på Gamle Logen i Oslo.

Pakistans tidligere statsminister Syed Yusuf Raza Gilani vil også være tilstedet under prisutdelingen på Gamle Logen.

 

Aktivt arbeid med integrering

Brobyggerprisen er tidligere tildelt blant andre H.M. Kong Harald, HKH Kronprins Håkon, Erna Solberg,  Thorbjørn Jagland, Wenche Foss, og Muhammad Rafiq, tidligere president i Pakistan. Prisen deles ut av 14. augustkomiteen, som arrangerer Pakistansk nasjonaldag i Norge.

 

Samfunnsbyggende

14. augustkomiteen jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet, og har et spesielt fokus på møteplasser og dialog, samt å øke pakistanere og nordmenns kunnskap om hverandres kultur, tradisjoner og verdier.
Om 14. augustkomiteen

– 14. augustkomiteen har siden 2003 arrangert feiringen av Pakistans nasjonaldag i Norge. Komiteen står også bak gjennomføringen av det første barnetoget på Pakistans nasjonaldag, inspirert av den norske 17. maifeiringen.

– Komiteen arbeider for å minske avstanden mellom den norskpakistanske befolkning og det norske samfunnet. Den er spesielt opptatt av likestilling, å skape tillit og dialog mellom ulike folkegrupper, og inkludering av kvinner og barn i kulturaktiviteter og arrangementer.

 

– 14. augustkomiteen har i samarbeid med Norges Røde Kors og det pakistanske miljøet i Norge arrangert flere arrangementer, blant annet støttekonsert og fakkeltog for flomofrene i Pakistan, hvor HKH Kronprins Haakon tente den første fakkelen.