Et håndtrykk. En god klem. Et smil mens hun vinker til kamera.
Slik tok den pakistanske bloggeren Malala farvel med redningsmennene og -kvinnene ved universitetssykehuset i Birmingham – som hun trolig kan takke for at hun er i live i dag.
– Malala er en sterk, ung kvinne og har jobbet hardt sammen med de som er glad i henne. Hun har gjort utrolige fremskritt i behandlingsperioden, sier doktor Dave Rosser ved sykehuset til ITV.
Bloggeren ble skutt i hodet da hun skulle gå på skolebussen i Mingora i Swatdalen i Pakistan i oktober. Den unge jenta har siden 2009 vært et hatobjekt for radikale islamister og Taliban-tilhengere verden over etter at hun skrev flere kritiske blogginnlegg om Taliban.
Kulen som traff Malala gikk inn i hodet, og fortsatte ned i halsen mot ryggraden. Men på mirakuløst vis overlevde hun angrepet.
En lokal militsgruppe med Taliban-tilknytning tok på seg skylden for angrepet.
– Hun ble advart tre ganger om å stoppe sin fremming av «vestlig tenkning», men det gjorde hun ikke, sa talsmann Sirajuddin Ahmad.
Gruppen har også truet med å angripe medier som omtalte drapsforsøket.
Men truslene fikk en totalt motsatt effekt.
I flere pakistanske byer markerte titusenvis av demonstranter motstand mot drapsforsøket.
Den britiske utenriksministeren kalte Malala «en inspirasjonskilde», og i Pakistan innførte myndighetene en egen «Malala-dag».
Etter å ha blitt stabilisert av lokalt helsepersonell, ble hun fraktet til England. Her har hun vært siden.
– Etter diskusjoner med Malala og det medisinske teamet, har vi bestemt oss for at hun vil ha det best hjemme sammen med foreldrene og sine to brødre. Hun vil returnere til sykehuset som dagpasient, og våre behandlingsteam vil fortsette å jobbe med å overvåke behandlingen hennes fremover, sier Dave Rosser.