Barnetoget på Pakistans nasjonaldag 14. august 2012

Aamir Sheikh nyheter

Pakistans nasjonaldag nærmer seg og 14. augustkomiteen er nå i full  gang for å moblisere alle til å delta på årlig felles barnetog tidlig på dagen.

Dato: 14. august 2012

Oppmøte: 0945

Sted: Frognerparken, hovedinngang

Barnetog går fra hovedinngangen til Frognerparken presis kl.1015 og avslutter ved den Pakistanske ambassaden i Oslo. Barnetog har vært en årlig felles arrangement siden 2003, hvor hele familier deltar med venner.

– I Pakistan er det militære prader som gjelder på nasjonaldagen. Men det er jo barna som er fremtiden, og den norske måten å feire nasjonaldagen på har vært et eksempel til etterfølgelse, sier 14. Augustkomiteens leder Aamir J. Sheikh. Han var også leder av 17. mai-komiteen i Oslo i år 2008.

Denne tradisjonen tar komiteen opp i egen nasjonaldagsfeiring for pakistanere bosatt i Norge, slik også nordmenn bosatt i andre land som for eksempel USA, Spania og Sverige gjør.

Komiteen er svært opptatt av likestilling og inkludering av kvinner og barn i feiringen av ulike  kulturaktiviteter og arrangementer. Videre jobber komiteen målrettett for å minske avstanden mellom den norskpakistanske befolkning og det norskesamfunnet.

Program barnetog 2012 ved Frogner-parken:

Dato: 14. august 2012

Fra kl.: 09450 – 1015

Det vil bli avhold korte hilsener ved Frogner-parken

Barnetog vil gå presis kl.10:15 fra Frogner parken og avslutter ved den pakistanske Ambassaden i Oslo, hvor den pakistanske  Ambassadøren vil ta i mot barnetoget og ønske velkommen.

Program ved den Pakistanske Ambassaden i Oslo:

Fra kl.: 1030 – 1130

Det vil bli lest oppl hilsener på vegne av Presidenten og statsministeren i Pakistan. Etter hilsen skal Pakistanske Ambassadøren ha flaggheising.

Brobyggingskonsert mellom Norge og Pakistan

På grunn av Ramadan har 14. augustkomiteen besluttett om å utsette brobyggingskonsert etter Ramadan, dvs til 11. september 2012 på Oslo Konserthus.

Det vil bli arrangert en uforglemmelig konsert som vil være åpent for alle, med fri adgang.

Prisvinnere

Brobyggerpris 2012 og Pride of Performerce Award vil bli offenteliggjort den, 14. august 2012

14. augustkomiteen Norge takker hovedsponsorer for meget godt samarbeid:

Coca-Cola Enterprises Norge AS, Lebara, Reitan, Rema 1000, 7-Eleven,  Narvesen og Uno-X