Støttekonsert for flomrammede i Pakistan

Aamir Sheikh nyheter

14. augustkomiteen i samarbeid med Norges Røde Kors har tatt initiativ til støttekonsert for flomrammede i Pakistan.Dato: 13. november 2011 – Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, adr: Holbergsplass 30, Oslo –  Kl: 1700 Adgang: Fri

Flommen i Pakistan: Frykter vinteren

Nå står vinteren for døren i Pakistan og flere hundre tusen trenger helsehjelp, tepper og telt. Seks millioner mennesker er i akutt nød i Sindh-provinsen etter flommen i sørlige Pakistan.

Flommen i år skyldes kraftig monsunregn. I Sanghar-distriktet kom det på tre uker 720 millimeter regn. I fjor var det elvene som flommet over i det samme området på grunn av kraftig snøsmelting i Himalaya-fjellene.

En  fjerdedel av årets bomullsproduksjon er ødelagt, i tillegg til store deler av ris- og hveteavlingene.

Når vinteren kommer vil situasjonen forverres ytterligere. De aller fattigste har i utgangspunktet nesten ingenting og bor elendig. Nå har de mistet det lille de har – og er veldig utsatt for årstida som nå kommer. Nattetemperaturen synker ned mot 5-6 grader i november og desember.  Det er ingen av disse som bor i disse provisoriske skurene som har mulighet til å reise hjem igjen i år.

Pakistans kjent band “Fuzon” vil spille live med mange andre kjente artister fra Norge.

Konferansier: Marianne Antosen

Aamir J. Sheikh, leder av 14 augustkomiteen utfordrer utviklingsminister Erik Solheim til å bidra mer tstøtte til Norges Røde Kors for at de kan hjelpe flere flomrammed i Pakistan når vinteren kommer.

14. augustkomiteen takker Norges Røde Kors, Radisson Blu Scandinavian hotell, Stiftelsen dialog for fred og Lebara for godt samarbeid.