USA og Pakistan fortsetter innsatsen for å bekjempe terrorisme

Aamir Sheikh nyheter

Seoul: President Obama og statsminister Syed Yousuf Raza Gilani på sitt møte i Seoul tirsdag enige om å fortsette felles innsats for å bekjempe terrorisme og fred i regionen.

I korte kommentarer til pressen etter en time langt møte, sa USAs president Barack Obama, at han håpet at Pakistans parlament vil ta en “balansert tilnærming” i sin gjennomgang av bånd med USA.

President Obama erkjente forholdet går gjennom en tøff periode. Likevel, sa presidenten at han ønsket velkommen den parlamentariske anmeldelsen.

“Det har vært tider – Jeg synes vi skal være ærlig – de siste månedene hvor disse forbindelsene har hatt perioder med stammer,” sa Obama. “Men jeg ønsker velkommen det faktum at parlamentet Pakistan gjennomgår, etter noen omfattende undersøkelse, natur dette forholdet. Synes jeg det er viktig å få det riktig. Tror jeg det er viktig for oss å ha åpen dialog, til å arbeide gjennom disse problemstillingene , “la han til.

Obama sa han håpet de to landene “oppnå den type balansert tilnærming som respekterer Pakistans suverenitet, men også respekterer våre bekymringer med hensyn til vår nasjonale sikkerhet og våre behov for å kjempe mot terrorister som har rettet oss i fortiden.”

President Obama og statsminister Syed Yousuf Raza Gilani ble enige om å fortsette felles innsats for varig fred i regionen, og å bekjempe terrorisme.

Statsminister Yusuf Raza Gilani, til tider, sier Pakistan ønsker gode relasjoner med USA, men også ønsker sin suverenitet må respekteres.

Han sa Parlamentet gjennomgår dimensjoner å bygge bånd med USA som må være basert på gjensidig interesse og gjensidig respekt.

Han sa Pakistan forpliktet til å kjempe mot terrorisme tilføyde at en velstående, fredelig og stabilt Afghanistan var i favør av Pakistan.

Tidligere under møtet, orienterte statsminister USAs president om den pågående debatten i Stortinget om nye vilkår for engasjementer med USA. President Obama satte pris på Pakistans stortingsdebatten om utenrikspolitikk og nye vilkårene engasjementer med USA og NATO.

Han forsikret fortsatte samarbeidet med Pakistan i handel og andre sektorer. Han takket Pakistan for sin støtte til den afghanske forsoningsredskap prosessen.